Photo DIY double bed 'Azobe' by

Bed klaar, en erg naar m’n zin.

Theo: “Tegenwoordig wordt je bij iedere internetaankoop gevraagd om een ‘review’. Daaraan doe ik nooit mee. Maar bij jou ligt het duidelijk anders merk ik nu.
Over de bouwtekening: Ik was op zoek naar ideeën voor een minimalistisch bed met zo weinig mogelijk materiaal, maar toch stevig. Het moest in een heel klein kamertje, maar wel 2,10 x 1,20 m zijn. De uitstraling moest zo licht mogelijk. Ik was gecharmeerd van het idee van de poten in jouw bouwtekening, dus dat heb ik gebruikt. Ik vond het wel lullig om het idee te gebruiken zonder er voor te betalen, dus heb ik de tekening gekocht.
Het zijn uiteindelijk vier poten geworden van 4 lagen 18mm multiplex, 2 aan 2 in de lengterichting verbonden door een balkje (zwart gelakt) van 44×44 mm. Ik heb gewoon geschroefd, maar de schroefkoppen zijn uit het zicht. Die 2 zijkanten van het bed heb ik verbonden met nog eens 2 balkjes (die makkelijk losgeschroefd kunnen worden als het bed dat kamertje ooit uit moet). Hier heb ik een elektrisch verstelbare lattenbodem koud opgelegd. Bed klaar, en erg naar m’n zin.
Nog bedankt voor de inspiratie en succes met je bedrijf!”
Rob: “Aardig dat je nog even reageert. Ik doe zelf ook niet aan automatisch gegenereerde vragen om reviews…
Ik vind het natuurlijk ook fijn dat je mijn ontwerp en werk op waarde schat.
Je versie van het bed bevalt me ook. Eigenlijk is het eerder een variant van Sol dan van Azobe, tot de essentie teruggebracht.
Bij -eenpersoonsbed- Sol heb ik precies die naar boven doorlopende poten gebruikt en ook de verbinding tussen de pootjes over de breedte is, als ik het zo zie, vergelijkbaar…”

view this furniture plan