DIY-double-loft-AnaXL-by-Rosemarie

DIY-double-loft-AnaXL-by-Rosemarie-v-E-06

DIY-loft-AnaXL-by-Nanny

DIY-loft-AnaXL-by-Nanny-05

DIY-loft-AnaXL-by-Nanny

DIY-loft-AnaXL-by-Nanny-03

DIY-loft-AnaXL-by-Nanny

DIY-loft-AnaXL-by-Nanny-01

Fantasie verder kunnen uitwerken

Nanny: “Dankzij je werkbeschrijving hebben wij onze fantasie verder kunnen uitwerken. Bij ons was de wens om 1 poot onder het bed weg te laten omdat het kamertje erg klein is We hebben nu de overgebleven 3 poten doorgetrokken tot het plafond zodat die palen klem staan tussen vloer en plafond En dan op korte afstand van de hoge palen richting de vrije hoek, nog 2 ondersteunende palen gezet Een daarvan ondersteunt ook de planken weer zoals je ziet De ander staat links van de bureaustoel.
De trap moest ook anders: dat zijn laatjes geworden rechts achter.
Al met al was je beschrijving duidelijk en de uitleg over de materialen eveneens. Wij hebben gekozen voor underlayment en mdf. Dat laatste voor de achterwanden. Verder voor het stoere effect en om het niet te dicht te maken bovenin: steigerbuis als uitval-preventie.
Hartelijk dank voor je beschrijving nogmaals.
We zijn matig ervaren klussers, ooit weleens een prinsessenbed gemaakt enzo. Zeker geen meubelmaker-niveau. Met deze beschrijving is echter uitstekend te werken voor iedereen die een zaag en boor kan vasthouden. Op een enkele plek is ook gewerkt met deuvels maar niet veel.
De ondersteunende palen die niet tot het plafond komen hebben we ondersteund op dezelfde wijze zoals jouw werkwijze bij het trappetje. Dus met plankjes tussen de planken die de bedbak stutten. Bij de palen tot het plafond is die techniek gebruikt om het kantelen van de bedbak te voorkomen. Het geheel is zeer stevig, een volwassene van wat forser formaat kon aan de punt hangen, en nu het bed af is zit er geen enkele beweging in als je er op klimt.
Wel hebben we aan de binnenzijde van de bedbak gewerkt met grotere balken ipv zelf-gezaagde constructie en er 2 bedbodems van 70 cm breed op gelegd. Deze balken zijn zowel gekit als geschroefd.
Nogmaals dank voor het initiële ontwerp Prima als je onze variant op de site zet. Veel succes verder.”
Erg leuk!
De foto’s geven een goed beeld van hoe jullie het hebben gedaan. Ik snap nu ook waarom de niet ondersteunde hoek niet kantelt ;-).
En ik vind het trapje erg goed bedacht met halve treden; en optimaal de ruimte benut. (een oude meubelmakers truc, wist je dat?)

Rob