DIY hanging TV cabinet 'Jordi' made by

DIY hanging TV cabinet ‘Jordi’ made by Leo-02

DIY hanging TV cabinet 'Jordi' made by

DIY hanging TV cabinet ‘Jordi’ made by Leo-03

DIY hanging TV cabinet 'Jordi' made by

DIY hanging TV cabinet ‘Jordi’ made by Leo-01

Leuk om te doen

Leo: “De tekening iets aangepast door het deurvlak met 10 cm in te korten. De zaaglijst was eenvoudig aan te passen:
Bovenkant blad, onderkant blad, deur en het constructiedeel aan de achterzijde.

De meubelwerktekening voldeed aan de verwachtingen.

Ik heb meerdere bevestigingsmethodes toegepast. Duvels, doorschroeven en enkel lijmen.
Het doorschroeven vanuit achterplaat naar kastdeel is een aandachtspunt. Het centreren vereist aandacht. Ging niet altijd goed waardoor bovenkant van blad bij div. schroeven ging bollen. Dit weer gecorrigeerd door schroefgat iets meer uit te boren.

Toegepast materiaal: MDF, via zaaglijst besteld bij plaatselijke Formido in Limmen. Gezaagd en wel voor circa. 45,00 euro aan materiaal. Maatvastheid was meer dan prima. Schroeven 3,5 mm * 40 mm
Met een watergedragen hoogglans verf van Sigma afgeschilderd. (uiteraard eerst gegrond). Het zwarte deel is mat afgeschilderd.
Het uitzagen van stroken gedaan met decoupeerzaag. Geeft toch enige oneffenheid. Dit verholpen met een handschaaf, fijn afgesteld.
Op korte termijn begin ik voor mijn zoon aan een tweede meubel. Leuk om te doen.
Ten aanzien van de muurbevestiging onder nr 6 ophanging kastdeel van de instructie heb ik nog de volgende aanpassing gedaan:
Ik heb deze ook vanaf de voorkant plaat doorgeschroefd. Geeft een zekerder gevoel dat de plaat niet loskomt van de achterkant. Rob: is inderdaad extra zekerheid maar als je dat deel ook lijmt lijkt het me niet perse nodig.
Ik liep verder nog aan tegen de bevestiging van de tv steun. Deze had ik doorgeschroefd met aan achterzijde de uitstekende bouten. De positionering had ik niet goed gekozen waardoor het meubel door de in de weg zittende bouten niet meer over de ophangbeugel muurdeel paste.
Door de tv beugel iets anders en lager te monteren is het probleem verholpen. Wellicht in de beschrijving aandacht aan geven.” Rob: goed punt!