DIY hanging TV cabinet 'Jordi' made by

DIY hanging TV cabinet ‘Jordi’ made by hubert-r-02

DIY hanging TV cabinet 'Jordi' made by

DIY hanging TV cabinet ‘Jordi’ made by hubert-r-03

DIY hanging TV cabinet 'Jordi' made by

DIY hanging TV cabinet ‘Jordi’ made by hubert-r-01

DIY hanging TV cabinet 'Jordi' made by

DIY hanging TV cabinet ‘Jordi’ made by hubert-r-04

Trots op het resultaat

Hubert: “Ik heb de tekening vnl gebruikt om een basisplan te hebben voor mijn meubel. Handig was de zaaglijst. De maten kan je aanpassen.
Ik heb gekozen voor MDF 19mm eik fineer classic A. Laten zagen bij houtshop Van Der Gucht in 9140 Temse (Belgie).
De kanten heb ik laten afplakken en de gaten in de deurtjes (voor de potscharnieren) heb ik laten boren.
Ik ben zeer tevreden over het geleverde werk. Ze geven ook tips waar ikzelf niet aan gedacht had bv. nerven van het hout in dezelfde richting etc.
Alle panelen waren gelabeld=zeer handig.
Het bouwen ging redelijk goed behalve het deuvelen (dit was mijn eerste keer dat ik dit deed) Ik had eerst moeten deuvelen en dan de andere kant schroeven .Maar voor het TV meubel wist ik hoe het moest en dan ging het al veel beter. De onzichtbare delen heb ik schroeven gebruikt, zichtbaar gedeuveld.
Ik heb de tekening niet helemaal gevolgd bv. meubel niet aan achterwand bevestigd maar achteraf had ik dit beter wel gedaan. Voor de stevigheid en het doorhangen van het meubel. Ik heb gekozen voor klepscharnieren die jullie voorstellen in de werktekening -zeker niet de gemakkelijkste. Nauwkeurig werken is hier de boodschap. Achteraf alles vernist in matte kleurloze vernis.
2 minpuntjes – de ophangbeugel mocht wat meer speling hebben dwz tussen de 2 delen 1mm speling. Zoals jullie beschrijven is het te nauw.
– Iets voorzien voor de warmteafvoer van de toestellen .Zelf weet ik ook niet hoe ik het zou doen
– doorvoeren voorzien voor kabels en plaats voor stopkontakten in het meubel.
Conclusie,
je moet zeker al wat ervaring hebben. Ook moet je goed gereedschap hebben. Goed nadenken als je de maten zelf aanpast op de werktekening. Je tijd nemen. 2 x meten en dan pas boren, zagen, lijmen enz.
Mijn vrouw is trots op het resultaat en dat wil al wat zeggen.

Rob: Bedankt voor je uitgebreide reactie, ik zet het graag op onze site zodat andere bouwers er hun voordeel mee kunnen doen.
Is het uiteindelijk gelukt met het bevestigen aan de achterwand? Dit is inderdaad cruciaal voor de stevigheid van het meubel…

De minpuntjes:
– de ophangbeugel mocht wat meer speling hebben dwz tussen de 2 delen 1mm speling.
Daar heb je een punt. Vooral als de muur niet helemaal vlak is is dat een probleem. Ik ga broeden op een makkelijke aanpassing.

– iets voorzien voor de warmteafvoer van de toestellen.
Dat is lastig, aan de bovenkant wil je niets zien, aan de onderkant kan maar is minder effectief. Voor veel moderne apparaten is gelukkig minder koeling nodig.

– doorvoeren voorzien voor kabels en plaats voor stopcontacten in het meubel.
Ook daar heb je een punt maar het is ondoenlijk dit in de handleiding op te nemen omdat de situatie voor iedereen anders is. Je komt het vanzelf tegen en de constructie laat dit vrij makkelijk achteraf oplossen. (Als hij hangt kun je de precieze posities bepalen)