DIY loft bed ‘Ana’ by Eveline
De meubelwerktekening heeft mij erg geholpen!

Eveline: “De meubelwerktekening heb ik behoorlijk aangepast aan onze eigen wensen; het bed is nu 2.45 lang geworden, net zo breed als ‘t kamertje is. De hoogte en breedte hetzelfde gehouden als op de tekening. Het trapje vond ik te steil. Omdat daar de deur zit, heb ik de uitstekende plankjes iets ingekort. Een kant-en-klaar kastje is de trap naar boven geworden.

Een extra staander geplaatst in dezelfde lichte stijl, om extra steun te bieden omdat het bed zo’n stuk langer is. Het bed heb ik in spiegelbeeld gemaakt, het speeltafeltje iets anders bevestigd omdat ik die extra staander heb. De bak voor speelgoed etc. aan de voorzijde heb ik verkleind, omdat we er anders makkelijk tegenaan lopen bij het naar binnen gaan in de kamer. Ik weet niet of het allemaal goed te zien is op de foto’s. De kamer is klein, dus ik had weinig ruimte om de foto’s te maken vanuit een andere hoek!

In het begin heb ik een aantal keren met Rob gemaild over welk hout, waar te bestellen / laten zagen / bezorgen en goed advies gekregen. Uiteindelijk heb ik bij ww.bouwonline.com alles laten zagen en laten bezorgen. Ik heb een nieuw zaagplan en zaaglijst gemaakt met nummers; zij hebben met potlood dit op de houten delen gezet. Alles klopte precies!

Het boekje met de meubelwerktekening bevatte voor mij veel bruikbare tips. Ik klus al tientallen jaren af & toe in een ijverige bui. Ik heb al gaande weg ervaring opgedaan, mede ook door veel (schoonheids-)foutjes te maken.

Voor het eerst werkte ik nu vanaf een plan, stapsgewijs kon ik dat uitvoeren. Dat is mij goed bevallen en het eindresultaat vind ik ook veel netter dan als ik het zelf bedacht en uitvoerde op gevoel. Dat er bv. geen schroeven in het zicht zijn (behalve van de bak aan het bed, die ik nog moet wegwerken) vind ik erg mooi!

Goede tip van Rob: de MDF plaat met lakdraagfolie kopen, dat scheelt veel tijd met schuren en aflakken! Overigens, niet onbelangrijk vind ik de kosten. Ik was € 210 kwijt, dit is incl 21% BTW, laten zagen, labelen, kosten v.h. materiaal en thuis laten bezorgen.

We zijn heel tevreden met het resultaat en dochter-lief is reuze blij met haar bed! Ik heb zin om nog iets te gaan maken, dus ik zal eens gaan snuffelen op de site!”

Rob: Het bed is erg leuk geworden! Heel goed bedacht zo. Het past zo ideaal in de kamer en levert ook nog veel bergruimte op. En het ziet er vrolijk en kleurig uit.
Complimenten dus!

view this furniture plan